Har du kompletteringar eller frågor som inte besvarats här så hör av dig med ett mail klicka här


> >

Då och då kommer det frågor om Edward Lindahl och hans konst.
Sida 1.
Ofta återkommande frågor är samlade här:

Fråga:
Jag har en originalteckning av Edward Lindahl den har varit införd i tidningen Expressen på ledarsidan 1953. Jag har fått erbjudande om att sälja den för 5000 kronor. Är det ett rimligt pris?

Svar:
Det beror naturligtvis på motivet och eventuellt affektionsvärde. Visst samlarvärde har gjort att publicerade bilder från vissa politiska kriser eller med speciella personer avbildade kan vara riktigt eftertraktade. 10-15 tusen kronor är de bästa noteringarna vi känner till hittills för de publicerade verken. Bra teckningar verkar ha en ganska stadig men lite trög marknad.

Fråga:
På en auktion har jag ropat in ett träsnitt i färg av Edward Lindahl den är signerad 1956 handtryck 3/10 och föreställer en rovfågel med sitt byte. Vid auktionen nämndes att Edward Lindahl fått medalj för sina träsnitt är det riktigt? Jag betalade 1200 kronor för tavlan med ram.

Svar:
Det stämmer att just träsnitten varit uppmärksammade. I Düsseldorf fick de silvermedalj och har varit ganska efterfrågade. Alla träsnitt av Edward Lindahl är tryckta av honom själv och numrerade. I en upplaga av 10 är ditt ex nr 3. Under framförallt -50 -60 talen var Edward Lindahl rätt så uppmärksammad för sin med verkan med alarmerande natur-reportage inte bara i tidningen Expressen utan även i TV som hade stor genomslagskraft. Priset du betalt är nog ganska bra. Det händer ofta att de få som kommer ut på marknaden går för högre pris.

1 2 3 4 5 Nästa